SISI ˇ

Salinera Resort

Rezervacija

Šport in rekreacija

Bioenergijski resort Salinera je v Strunjanu. Leži med Izolo in Piranom in prav zaradi svoje lokacije ponuja obilo možnosti za aktivne počitnice. Za izboljšanje fizične in psihične aktivnosti smo v resortu poskrbeli za bogat športno-rekreativni program, plavanje in meditacijo.

Za vse, željne aktivnih počitnic zunaj resorta, pa je lokacija idealna za sprehode ali kolesarjenje po obalnih poteh ali poteh, ki se skrivajo med oljčnimi nasadi, nasadi kakijevih dreves, vinogradi in borovci. Skoraj vse poti vodijo do naseljenih obalnih mest in lokacij.

Piran je le 3 km stran od bioenergijskega resorta, Lucija 4 km, Portorož pa 5 km.

Sprehodi tek in kolesarjenje

Ste željni dolgih sprehodov, teka in obalnih kolesarskih poti? Od Strunjana do Pirana vodi pot, ki se razprostira nad Hotelom Salinera. Potka do Pirana nas skozi gozd vodi vse do majhnega naselja pred Fieso in nato skozi Fieso vse do Pirana. V Fiesi je majhen zaliv, obdan z grmičevjem. Vendar je Fiesa še posebej zanimiva zaradi dveh sladkovodnih jezer.

Obiščete lahko Naravni rezervat Strunjan in si ogledate Mesečev zaliv ter Strunjanske soline, ki se nahajajo le korak od resorta. Naravni rezervat Strunjan je zaradi svojih geoloških značilnosti izjemnega pomena za ohranjanje ekološke stabilnosti celega Tržaškega zaliva.

Mesečev zaliv, ki je sestavni del naravnega Strunjanskega rezervata, pa je po mnenju mnogih najlepši slovenski zaliv.

Željnim narave, morja, starih lesenih plovil in pravljičnega sveta priporočamo sprehod ali tek po Seški poti, saj je seški škveder oddaljen le 4 km od Bioenergijskega resorta Salinera. Kolesarjem priporočamo izlet skozi strunjansko dolino do osrčja Portoroža skozi tunel, po znameniti stari železniški progi, ki je nekoč povezovala Trst in Poreč, tako imenovani »Parezani«. Parezana je obratovala med letoma 1902 in 1935. Proga je skozi Italijo tekla v Slovenijo v smeri Kopra in nato ob današnji obalni cesti dosegla Izolo, nadaljevala skozi Strunjan v predor do Portoroža in Lucije.

Skozi tunel v naselju Jagode ali prek Strunjanskih solin, mimo Strunjanskega križa in vse do znamenitega Strunjanskega klifa do vrha Belvederja, kjer nam pogled sega naprej proti Italiji, pa se lahko sprehodite tudi do Izole.

V Hotelu Salinera lahko najamete kolo. Najem kolesa za 2 uri stane 2,80 evra, 5 ur 7 evrov, celodnevni najem pa znaša 12 evrov.

Meditacija in tehnike sproščanja

Tehnike sproščanja in meditacija vodijo k zdravju, saj pozitivno vplivajo na ublažitev fizične in psihične napetosti, povečujejo gibljivost, moč in vitalnost telesa. V Wellness centru Syra organiziramo jogo, Aquarelax vadbo in različne vrste gibalnih ter sprostitvenih skupinskih vadb. V prostorih Syra wellness centra in energijskega parka odpotujte v svet meditativnih tehnik in tehnik sproščanja ter revitalizacije.

Ob nedeljah in torkih ob 20.00 uri vas vabimo na čajanko z meditacijo za lahko noč in sladke sanje. Prijavite se do 12.00 ure na recepciji wellness centra ali po telefonu.